Az elmúlt hét eseményei 2017 11. szám

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

November 21-én ismét egy rézfúvós tanszaki hangversenyt tartottak a kamarateremben, ezúttal Szladik Tibor tanítványai szerepeltek. Szladik tanár úr Győrben végezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát harsona szakon. A győri színházban egy évig volt első harsonás, majd az ország elsőszámú katonazenekarában baritonozott egy évig. 1990-ben került Nyergesre. A Tatabányai Szimfonikus Zenekarban volt első harsonás. 1990-től 2000-ig vezette Nyergesen az IFI utánpótlás zenekart. 1992-től kezdett el szintetizátorral foglalkozni. A Harmonika Zenekarban baritonkürtön játszik. 2012-től harmonikázik. A Nyergesi Német Nemzetiségi Dalkör hivatalos harmonikása. Sok országos harmonikás rendezvényen vesz részt. 2015. januártól a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar művészeti vezetője. Ifjúsági Fúvószenekarunkat vezeti Solymosi Attilával együtt. Sok városi rendezvényen vesz részt egyedül és növendékeivel. Kamarazene fesztiválon sikeresek a csoportjai. A tanszaki hangversenyen a kisebb növendékeit ő kíséri, a nagyobbakat Balogh Mária tanárnő.

November 20-án rézfúvós tanszaki hangverseny volt, Bényei Tibor növendékei játszottak, zongorán kísért Balogh Mária. Bényei tanár úr a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző tagozatán tanult tubázni majd  a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen tökéletesítette tudását. Klasszikus trombita előadóművészi képesítést is szerzett a budapesti Zeneakadémián. Etyeken tanít főállásban, ahol ebben az évben megkapta a 30 éves jubileumi jutalmát. Két éve minősült a pedagógus II. fokozatába. Etyeken a Művészeti Iskola igazgatója. Számos zenekarban és együttesben játszik, vendégművészként sok stúdiófelvételen vesz részt. Külföldön turnézott a következő országokban: Románia, Szlovákia, Csehország, Szerbia, Németország, Ausztria, Svájc, Finnország, Svédország, Hollandia, Franciaország. A tanszaki hangversenyen furulyás, trombitás és tubás növendékeket hallhattunk.

November 24-én a Kernstok Galériában tartották a Kernstok Károly Képzőművészeti Kör kiállításának megnyitóját. A 12 festő alkotása megtekinthető december 31-ig. A kiállítást megnyitotta Gelencsér Géza, közreműködtek a zeneiskola tanárai: Pásztói Tamás, Móczik Csaba (furulya), Balogh Mária (zongora).

November 24-én Tatabányán tartották meg a Komárom-Esztergom megye művészeti iskolák XI. Fafúvós Fesztiválját. Iskolánkból 3 fafúvós tanár 5 növendéke vett részt ezen a rendezvényen, zongorán kísért Balogh Mária. Az első korcsoportban Mezei Dorka és Németh Gergő Mihály (klarinét), tanáruk Tibold Csilla, a 3. korcsportban Maráz Ágnes klarinét, tanára Tibold Csilla és Szarka Zsófi furulya, tanára Móczik Csaba, a 4. korcsportban Ruzsits Dorottya furulya, tanára Pásztói Tamás. Érdemes volt elmenni, mert szép eredmények születtek. 3 emléklap (Mezei Dorka, Németh Gergő Mihály, Szarka Zsófi), 1 ezüst (Maráz Ágnes) és egy arany minősítés (Ruzsits Dorottya).

 Gratulálunk növendékeinknek! Büszkék vagyunk rájuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük