Az elmúlt hét eseményei 2018 8

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Február 19-én Szomszédoló tanári koncertet tartottak az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskolában. Öt város zeneiskolái vettek részt ezen a hangversenyen: Dorog, Párkány, Tát, Nyergesújfalu, Esztergom. Mindegyik intézmény külön adott elő saját műsort, a végén pedig volt öt közös szám. A nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskola két önálló darabbal készült ezenkívül tanárai szerepeltek az összes közös számban. A koncert bevezetőjében is szerepelt intézményünk egyik tanára, Bordás Zoltán. A két önálló darab Vivaldi c-moll concerto II., III., tétele volt (Móczik Csaba furulya, Balogh Mária zongora) és Beethoven B-dúr Triója Op. 11. I. tétel (Tibold Csilla klarinét, Pásztóiné Wagner Judit gordonka, Balogh Mária zongora).

 

Beharangozó: Tanáraink lázasan készülődnek a 2018. március 8-án 17 órakor megrendezésre kerülő Tavaszi tanári hangversenyre (Kernstok Galéria)

Minden évben nagyon fontos, hogy az Alapítványunk megfelelő támogatást kapjon! Ennek segítségével sikerül a térítési díj támogatásokat, a hangszer karbantartásokat és egyéb programok támogatását megoldanunk!

Kérjük, hogy bízzon bennünk, és segítsen az adó 1% nyilatkozatunk beadásával.

(A szükséges nyomtatvány (ide kattintva) letölthető, vagy az irodán átvehető)

A közös produkcióban Pásztói Tamás és Móczik Csaba szerepeltek egy J. S. Bach kantáta részletben, amit átírtak 7 fuvolára. Pásztói Tamás játszott egy 4 furulyából álló együttesben egy Tangót Beethoven „Für Elise” című darabjára. Reschofsky Sándor 3 trombitára írt művében közreműködött Solymosi Attila.

A hangversenyt Bordás Zoltán és Szikora Balázs zárták (ütőhangszerek).

Február 22-én csütörtökön rézfúvós tanszaki hangverseny volt intézményünkben, Bényei Tibor tanár úr növendékei játszottak. A rézfúvós hangszerek közül kettőt hallhattunk most: trombita és tuba, de szerepelt egy fafúvós hangszer is: altfurulya. A gyerekek izgalommal várták a szereplést és mindenki eljátszotta szépen a darabját. Zongorán kísért: Balogh Mária.

Február 19-én Tatabányán rendezték meg a III. Regionális Gitárversenyt. Idén 4 gitáros tanuló indult a versenyen. (Diószegi Regina és Szarka Péter II. korcsoportban, Ulviczki Zsófia III. korcsoportban, és Schmidt Bálint az V. korcsoportban ért el ezüst minősítést.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük