Az elmúlt hét eseményei 2018 9

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

 

Március 3-án Oroszlányban megrendezésre került az 53. Megyei Kamarazene Fesztivál. 8 iskola növendékei szerepeltek. Nyergesújfaluról 2 kamaracsoport indult. Az egyik 3 csellista növendékből állt: Kocsis Máté, Kocsis Kristóf, Hidasi Petra, felkészítő tanár Pásztóiné Wagner Judit. Sebestyén András 3 csellóra írt 8 kis etűdjéből négyet adtak elő: III. tétel Cantabile, V. tétel Basso Ostinato, VI. tétel Spiccato, VII. tétel Grazioso. Kocsis Máté az esztergomi Dobó Katalin gimnáziumban 11., a zeneiskolában 9. osztályos. Kocsis Kristóf a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában nyolcadikos zeneiskolában hatodikos. Hidasi Petra kamarazene tagozatos. Nem először szerepelnek együtt, a zenei táborokban volt alkalmuk együtt muzsikálni. Ezen a fesztiválon arany minősítést kaptak.

A másik kamaracsoport fúvósokból állt: Keil Sebestyén, Krajcsovszky Máté, Poczaj Roland (trombita), Keil Gergely (bariton), Szladik Míra (harsona), Maráz András (tuba). Felkészítő tanáruk: Szladik Tibor.

Három műsorszámot játszottak, az első egy duó volt, előadták Keil Gergely és Sebestyén: Schumann: A szilaj lovas. Következett egy kvartett Poczaj Roland, Keil Sebestyén, Keil Gergő, Szladik Míra előadásában: Susato: Reneszánsz táncok 3 tétel. Befejezésül farkas Antal: Magyar dal és tánc című művel szólalt meg az összes résztvevő közreműködésével. Keil Gergely és Sebestyén még általános iskolába járnak, hangszerből 3. osztályosok. Poczaj Roland trombitából 5. osztályos, Neszmélyen lakik, Esztergomba jár iskolába és Nyergesen zeneiskolába. Krajcsovszky Máté hangszerből tizedikes, Tatán a Református Gimnáziumban most fog érettségizni. Szladik Míra harsonából 3. osztályos, Tatára jár az Eötvös Gimnáziumba és a harsonán kívűl tanul színészetet és magánéneket is. Maráz András tubából 1. osztályos, tanára Bényei Tibor, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 6. osztályos növendéke

Az oroszlányi kamarazene fesztiválon kiemelt arany minősítéssel jutalmazta őket. a zsűri. Gratulálnunk minden résztvevőnek és a felkészítő tanároknak!

Február 27-én Szladik Tibor rézfúvós tanár növendékeinek volt a II. tanszaki hangversenyük. A tanszaki témája: az elektronika használata a koncertezésben. A zenei alap a számítógépről és az okostelefonról szólt. A gyerekek élvezték a zenekari hangzást. Különböző stílusok szólaltak meg: a reneszánsz zenétől a jazz-ig.

Március 2-án az ütősök tartották a II. tanszaki hangversenyüket, felkészítő tanáruk Bordás Zoltán. A hangverseny első felében kamaraművek csendültek fel. ORFF: Tapsrondó, tradicionális közép-afrikai zene Ugandából és egy híres mexikói népdal, La cucaracha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük