Az elmúlt hét eseményei 18/20

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Május 15-én 17 órakor a növendékek év végi Gála hangversenyét hallhatták az érdeklődők. Különböző zeneiskolai osztályú tanulók vettek részt ezen a koncerten: a hangszeres előképzőtől egészen hatodik osztályig.

A hangverseny a Kernstok Galériában zajlott, méltó környezetben, szép festmények között. Két négykezes számot játszottak a bajóti zongoristák, ezenkívül két szóló zongoradarab is volt, egyik bajóti, másik nyergesi növendék előadásában. A vonósok közül hegedű és gordonka produkciók szóltak. A fafúvósok klarinéttal és szaxofonnal, a rézfúvósok baritonnal és trombitával képviseltették magukat. Két tanuló ütőhangszereken játszott. A zenetanulást általában népdalokkal szokták kezdeni, ezért adtak elő a legkisebbek magyar népdalokat. A hangverseny végén már komoly művek szólaltak meg, pl. Dvorak: humoreszk, de voltak „sláger” darabok is: Beethoven: Örömóda vagy magyaros hangvételű művek: Ránki György: Kapuvári verbunk . A koncerten zongorán kísért Balogh Mária.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük