Az elmúlt hét eseményei 18/19

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Május 9-én Fertődön az Eszterházy Kastély marionett színházában megrendezték a IX. Regionális Furulyaversenyt. Intézményünket Ruzsits Dorottya továbbképzős növendék képviselte, aki ezüst minősítést vihetett haza. Gratulálunk a szép eredményhez és a sikeres produkcióhoz! Felkészítő tanár Pásztói Tamás, csembalón kísért Balogh Mária.

Május 8-án a 10’s moziban Käfer György, a Magyar Állami Operaház klarinétművésze tartott előadást az Opera Nagykövete program keretében. Az információk átadása mellett a közönség láthatott vetítéseket, hallhatott hangbejátszásokat, zenei bemutatót. Először az Operaház épületéről volt szó, majd az opera műfajról és a balettről tudhattunk meg érdekes dolgokat. Betekintést nyerhettünk Ricardo Muti olasz karmester próbájára a Magyar Állami Operaházban. Utána a Hófehérke című balettről láthattunk és hallhattunk részleteket, ezt az előadást fogják  megtekinteni iskolánk tanulói június 9-én. Végezetül a művész bemutatta és megszólaltatta a tárogatót.

Május 10-én ütő tanszaki hangverseny volt a zeneiskolában, tanár Bordás Zoltán, zongorán kísért Balogh Mária. A lelkes szép számmal összegyűlt közönség hallhatott – dallamhangszereket zongorakísérettel és dobszólókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük