Az elmúlt hét eseményei 18/18

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Május 1-én Tatabányán a Millenniumi Parkban, a csónakázó tónál megrendezésre került a XVIII. Komárom-Esztergom Megyei Gyermek- és Ifjúsági Fúvószenekari Fesztivál. Hat fúvószenekar vett részt, 3 tatabányai, 1 tatai, 1 Ács-Bábolnáról és a nyergesújfalui Ifjúsági Fúvószenekar, melynek karmestere Solymosi Attila. Mindegyik zenekar játszott külön 5 vagy 6 számot, a végén volt egy közös produkció: Maros Ernő: Előre, soproni ifjúság című induló, amit Kerti István vezényelt. Tanulságos volt a zenekaroknak egymást végighallgatni, tapasztalatokat cserélni és közösen muzsikálni, ez mindenki számára élmény volt.

Április 30-án a nyergesi tavaknál egy szereplési lehetőség adódott az Ifjúsági Fúvószenekar részére a majálison, karmester Solymosi Attila. A műsor változatos volt, elhangzott egy induló (Viva la Musica), Jacob de Haan: La storia, filmzene. John Powell: Így neveld a sárkányodat, Gustan Holst: Chorale From Jupiter és John Higgins: Serengeti (Afrikai rapszódia). A közönség örömmel és élvezettel hallgatta a zenét, köszönet érte a zenekarnak és karmesterének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük