Az elmúlt hét eseményei 2018 14

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

A Zene Mindenkié Alapítvány örömmel fogadja 1%-os felajánlásaikat a 18614158-1-11-es számon.

Április 5-én Bényei Tibor rézfúvós tanár tanszaki hangversenyét hallhatták a szülők és az érdeklődők, zongorán kísért Balogh Mária. A koncert szülői értekezlettel volt egybekötve, itt a tanár úr megbeszélte a szülőkkel az év végével kapcsolatos tudnivalókat. A hangversenyen a gyerekek különböző zeneszerezőktől játszottak: G. F. Händeltől kezdve egészen Sugár Rezsőig. A trombita és tuba rézfúvós hangszerek mellett hallhattunk furulyát és altfurulyát is.

Április 6-án Solymosi Attila rézfúvós tanár tartotta tanszaki hangversenyét a zeneiskola kamaratermében, zongorán kísért Balogh Mária. Két rézfúvós hangszer szerepelt: trombita és kürt. Mezei Kristóf egy zongora kíséretes népdalfeldolgozást adott elő és egy angol kánont 2 trombitára, itt közreműködött a tanára. Schenker Éva szintén trombitán játszotta a „Jerünk,menjünk vendégségbe” című népdal. Drága domonkos Bálint kürtön szólaltatta meg Kócziás György és Zempléni László műveit. Ez volt a főpróba a jövő pénteki versenyre, ahol Domi is szerepelni fog. Ez egy szóló hangszeres verseny zeneiskolánk szervezésében, ahol 2 különböző karakterű, 1900 utáni művet kell előadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük