Az elmúlt hét eseményei 2018 12

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

A Zene Mindenkié Alapítvány örömmel fogadja 1%-os felajánlásaikat a 18614158-1-11-es számon.

Március 24-én, szombaton a harmonikás növendékek tartották 2. tanszaki hangversenyüket, felkészítő tanáruk Arany Zsolt.

Mint vendég közreműködött Szladik Tibor tanár úr, aki egy indulót adott elő harmonikán. Tibi bácsinak egy nagyon jő minőségű saját hangszere van, amit egy keszthelyi  hangszerkészítő mester külön neki készített. A koncerten halhattunk magyar és orosz népdalfeldolgozásokat, orosz fantáziát, etűdöket és „A vadászat” című darab a kürt-kvintjeivel igazi vadász jelenetet elevenített fel. A DAQUIN: Kakukk című darabját Schmidt Attila játszotta, aki sok hazai és nemzetközi versenyen, fesztiválon szerepelt és kapott díjakat. Itthon fellépett például Budapesten, Albertirsán, Kecelen, Szigetszentmiklóson, Keszthelyen, de külföldön is koncertezik rendszeresen Szerbiában, Olaszországban, Szlovákiában. Ő volt az első alapvizsgázó növendék 2009. június 4-én. Saját hangszere van, amit neki készítettek a legkorszerűbb technika segítségével, sok hangszín található rajta és be lehet erősíteni, akkor úgy szól, mint egy orgona. Konverter kapcsoló található ezen a harmonikán, ami a bal kezet ugyanolyan kromatikussá teszi, mint a zongorán, azzal az előnnyel, hogy nem akadályozza a két kéz munkáját egymással szemben.

 

Március 22-én a bajóti tanszaki hangversenyen szerepeltek zongoristák szóló és négykezes darabokkal, az a négykezes páros is játszott, aki a tatabányai versenyen indulni fog, tanáruk Varga-Melcher Anikó. Ezenkívül furulyás növendékek is felléptek, tanáruk Bényei Tibor. A hangverseny végén egy tavaszi énekcsokorral búcsúztak a gyerekek.

 

 

 

Beharangozó: 2018. április 13-án iskolánk regionális kortárs zenei versenyt rendez, melyen több tanulónk részt vesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük