Az elmúlt hét eseményei 2018 11

 A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

A Zene Mindenkié Alapítvány örömmel fogadja 1%-os felajánlásaikat a 18614158-1-11-es számon.

Március 16-án volt növendékünk Nagy Tamás látogatott el a zeneiskolánkba. Tamás jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia művész master szakának utolsó éves hallgatója. Tamás az alapfokú zenei tanulmányait Nyergesújfalun végezte Orbán Gábor majd Milánkovics Viktor vezetésével. Ezt követően a zenei középiskolát és a zeneművészeti főiskolát Győrben Roth Ede Tanár Úr irányításával végezte el. Jelenlegi tanára Eötvös József.

Tamás a hangversenyen az Eötvös alapítvány által biztosított Sakurai-Kohno hangszeren játszott, melynek használati jogát minden évben az arra legérdemesebbek nyerhetik el!

A hangversenyen a gitárirodalom legjava csendült fel Bachtól egészen napjainkig!

Műsorában a közelgő akadémiai diplomahangversenyének szóló darabjait mutatta be. Az ünnepi hangversenyhez vezető felkészülés során még számos alkalommal fellép az ország különböző hangversenytermeiben. Megtisztelő, hogy ezen hangversenysorozat első állomása Nyergesújfalu lehetett!

 

 

Március 14-én fejezték be a zongoratanárok a 30 órás akkreditált továbbképzést Budapesten a XIII. kerületi Fischer Annie zeneiskolában. A továbbképzés témája az improvizáció volt, amely új lehetőséget mutat a tanár és növendéke számára, fejleszti a kreativitást és a hangszeres tudást.

Március 15-én csütörtökön Nyergesújfalu Város Önkormányzati képviselő-testülete szervezésében tartották meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 170. évfordulójára rendezendő városi megemlékezést. A helyszín a Pro Patria emlékmű volt a Térségi Közösségi Ház terén. Az ünnepi műsorban fellépett iskolánk Ifjúsági Fúvószenekara, vezényelt az együttes karmestere Solymosi Attila.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük