Az elmúlt hét eseményei 2018 10

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Iskolánkban már hagyomány a tanári hangverseny, mint minden évben nőnap környékén rendeznek meg. Nyitó műsorszámként reneszánsz táncok csendültek fel, Tilmann Susato és Michael Praetorius szerzeményei, előadták Móczik Csaba szopránfurulyán, Pásztói Tamás altfurulyán, Tibold Csilla tenorfurulyán, Solymosi Attila basszusfurulyán, Bordás Zoltán ütőhangszeren.

 

Beharangozó: 2018. március 20-án iskolánkban 3 tanfelügyelő 9 óra 30 perckora szeretne találkozni és beszélgetni a szülőkkel. Kérjük, aki teheti, jöjjön el! (időtartam 45 perc)

Szladik Tibor kétszer is fellépett, egyszer harmonikán játszott egy francia chansont és délszláv zenét, majd harsonázott Sosztakovics III. Jazz szvitjéből egy keringőt. Hatkezes darabok következtek: Rachmaninov: Keringő és Thern Károly: Magyar induló Erdősné Erős Piroska, Varga-Melcher Anikó, Balogh Mária előadásában. David Foster „Az imádság” című művét Solymosiné Horváth Andrea hegedűn , Solymosi Attila szárnykürtön, Balogh Mária zongorán szólaltatták meg. Két trióból hangzott el egy-egy tétel, a Beethoven B-dúr Trio I. tétele Tibold Csilla, Pásztóiné Wagner Judit, Balogh Mária, A Weber: g-moll Trio II. tétele Pásztói Tamás, Pásztóiné Wagner Judit, Balogh Mária tolmácsolásában.

A gordonkások III. tanszaki hangversenye március 6-án, kedden volt, tanár Pásztóiné Wagner Judit, zongorán kísért Balogh Mária. Először két népdalt hallhattunk, az egyik két csellóra lett átírva. A  „Májusi dal” tavaszváró hangulatot varázsolt a kamaraterembe, majd táncok következtek. Keringő, Gavotte,  Alla tedesca és egy Virágének a Vietorisz Codexből.

A gitárosok tanszaki hangversenye március 9-én pénteken volt. Az előképzősöktől a legnagyobbakig izgalommal várták a fellépést. A hangverseny egyszerre volt az elmúlt hónapok munkájának összegzése és felkészülés a tanszak több tanulója által vállalt versenyekre. A sikeres produkciókat egy barátságos beszélgetéssel zárva fejeződött be a hangverseny.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük