Az elmúlt hét eseményei 2017 14

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

December 15-én pénteken reggel 8 órakor Adventi hangversenyt adtak a zeneiskolás tanulók a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában. A műsorban hallhattunk 2 fuvola és 1 gordonka szólót zongorakísérettel (Szabó Vivien, Dujmov Dorottya, Kocsis Kristóf), 2 zongora szólót (Hummel Lili, Ölveczki Máté), klarinét duót és triót (Miszler Odett, Babocsai Hanna, György Evelin Réka, Kántor Flóra), fuvola együttest (Ádám Zsófia, Dujmov Dorottya és tanáruk Pásztói Tamás), ütő együttest (tanár: Bordás Zoltán), gitár kvartettet (tanár: Milánkovics Viktor) és a Tücsök Vonószenekart (tanár: Solymosiné Horvát Andrea és Pásztóiné Wagner Judit)

Adventi hangverseny

 

 

 

 

 

 

 

 

December 13-án szerdán Petróczy Csaba zongoratanár tartotta a tanszaki hangversenyét a kamarateremben. Petróczy Csaba az esztergomi zeneiskolában kezdett el zenét tanulni, 3 hangszeren is játszott: zongora, tuba, klarinét. Utána a Győri Zeneművészeti Szakgimnáziumban folytatta tanulmányait tuba és zongora szakon majd felvételt nyert a Miskolci Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol  3 szakot végzett: tuba, fúvós karnagy, zongora. 2012-től a nyergesújfalui, 2014-től az esztergomi zeneiskolában is tanít zongorát, de tanított diákévei alatt is Esztergomban, Dorogon, Miskolcon is. Zenei pályára készített fel egy trombitás növendéket Miskolcon. Jelenleg mind a két  hangszeren muzsikál: mint zongorista főleg korrepetítorként tevékenykedik, mint tubás a környék fúvószenekaraiban játszik.

A tokodi római-katolikus templomban Adventi hangversenyen játszottak a zeneiskola tanárai: Solymosiné Horváth Andrea, Solymosi Attila, Balogh Mária és volt növendékeink: Solymosi Dániel és Wadi Shahin Ákos, akik jelenleg Budapesten tanulnak a Bartók Béla illetve a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnáziumban.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük