Az elmúlt hét eseményei 2017 13

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

A zeneiskolában már mindenki nagyon próbál a december 23-ára, hiszen ekkor lesz a hagyományos

KARÁCSONYI KONCERT

Az uszodás iskola tornatermében! (16 órakor kezdődik!) A próbákból ítélve szépnek ígérkezik!

A Harmonika zenekar december 3-án Süttőn az Idősek Otthonában adott koncertet, utána Lábatlanon a Gerenday Házban. A műsor ugyanaz volt mind a két alkalommal: Gluck Orfeo opera keresztmetszete, Schubert: Ave Maria fuvola szólóval, Arany Zsolt: Karácsonyi rondo című darabja és 3 karácsonyi dal Arany Zsolt hangszerelésében. Szólisták: Bánfalvi Mónika fuvola, Marázné Gách Zsuzsanna fuvola, Tibold Csilla klarinét, Maráz Ágnes klarinét, Szladik Tibor baritonkürt, Baginé Bundschuh Judit zongora. Vezényelt: Arany Zsolt. A zenekari számok között egy tököli zeneiskolás növendék szólózott 4 darabot, Patarcsits Bálint, aki Demjén Gergely tanár úrtanítványa.

December 9-én volt a harmonika tanszaki hangverseny, közreműködött  Szladik Tibor tanár úr. A tanszakot  Arany Zsolt zeneszerző, harmonika és fafúvós tanár vezeti. Olyan híres mesterektől tanult mint Frank Oszkár és Lisznyai Szabó Gábor. 1963-ban Országos klarinétversenyt nyert, 1964-ben megnyerte a Kodály Zoltán által vezetett szolfézs versenyt Budapesten. Ebben a városban kezdett el tanítani klarinétot és harmonikát, mert élete első hangszere 4 éves korában egy kicsi harmonika volt. Az 1950-es éveken a harmonika nagyon népszerű hangszer, volt olyan év, hogy a tanár úrnak 500 szereplése is volt. A Pénzügyőr zenekar szólistája volt, de saját zenekart is alapított. Budapesten 24 táncdalénekes képzését is ellátta éveken keresztül, zeneirodalmat és szolfézst oktatott. Négyszer volt az Országos Harmonika Verseny zsűri elnöke, egyszer nemzetközi verseny tagja. 1970-ben került Tatára és 29 évvel ezelőtt Nyergesújfalura. A Harmonica Orchestra Hungarica Harmonika Zenekar 1993-ban alakult, a karmester Arany Zsolt.

Füle Dániel Norbert trombitás növendék ezüst minősítést kapott a XV. Veszprémi Regionális Trombitaversenyen, tanára Solymosi Attila, zongorán kísért Balogh Mária. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Intézményünkben hagyomány a Mikulás hangverseny megrendezése. A kezdő növendékek első szereplésük alkalmából kapnak egy Mikulás csomagot, oklevelet és lehetőséget arra, hogy megmutassák a szülőknek és hozzátartozóknak, hogy 2- 3 hónap gyakorlás után milyen szép eredményeket lehet elérni. Ebben a tanévben 36 növendék szerepelt nagyszámú közönség előtt.

December 9-én a Kézfogás regionális szimfonikus zenekar tartott egy nagyszabású, sikeres hangversenyt az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. Ez a zenekar Dorog, Esztergom, Tát, Nyergesújfalu zeneiskolásaiból és tanáraiból és a Little Symphony vonósegyüttes tagjaiból alakult. A rendezvényen felléptek még a Diótörő Gyerektánc egyesület, az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola Kórusa,az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tanulói, a Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Kórusa, a Szentistvántelepi Általános Iskola Felsős Kórusa. A szólista Dunai Éva volt, a balett táncosokat betanította Csontos Mária, vezényelt Gáspár Csilla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük