Az elmúlt hét eseményei 2017 12

Az elmúlt hét eseményei 2017 12. szám

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

November 25-én próbált a Kézfogás zenekar a nyergesújfalui tornateremben. A hangverseny december 9-én lesz Esztergomban a Dobó Katalin Gimnáziumban 18 órakor. Mindenkit szeretettel várunk! Különleges műsort fog játszani a zenekar, többek között Csajkovszkij Diótörő című balettjéből is lesznek részletek, közreműködik a Diótörő Gyerektánc Egyesület, vezényel Gáspár Csilla.

Zeneiskolánk az óvodákkal közösen rendez minden félévben kis koncerteket a város óvodáiban, ahol zeneiskolás növendékek lépnek fel. Az óvodások hallhatnak sok szép zenét, népdalokat, gyerekdalokat vagy karakterdarabokat, ami azért fontos, mert a magyar népdallal lehet a leghatékonyabban elkezdeni a gyermek zenei nevelését. November 20-án a Benedek óvodában, 22-én a Bóbitában, 24-éna Napsugár oviban volt koncert.

 

Lábatlanon tartották a „Ki mit tud” c vetélkedőt. Tanulóink szép eredményeket értek el. Malatinszki Dóra zongorista II. helyezést kapott, tanára Erdősné Erős Piroska.  Bodrogai Mártont (trombita) és Varga Gergelyt (tenorkürt) oklevéllel, Garai Zsuzsannát (tenorkürt) különdíjjal, Szűcs Zitát (furulya) I. díjjal jutalmazta a zsűri. Tanáruk Szladik Tibor. Gratulálunk!

November 23-án Balogh Mária zongoratanár minősült Pedagógus II. fokozatba. Gratulálunk!

December 1-én Solymosi Attila rézfúvós tanár tartotta első tanszaki hangversenyét a Kamarateremben, zongorán kísért Balogh Mária. Nyergesújfalu egy fúvóshagyományokkal rendelkező település, a rézfúvós tanszakon az előző években is voltak ígéretes tehetségek, kettő közülük a zenei pályát választotta. Solymosi Dániel (trombita) és Wadi ShahinÁkos (kürt). Ebben a tanévben is kibontakozni látszik néhány fiatal tehetség: Drága Domonkos Bálint (kürt) és Füle Dániel Norbert (trombita) .

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük