Az elmúlt hét eseményei 2017 8. szám

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Elkezdődtek a tanszaki hangversenyek, ahová szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt és hozzátartozót. Ilyenkor beérik a munkánk gyümölcse. A sok gyakorlás értelme az, hogy a növendékek megmutassák a közönségnek, mit tudnak.

Egy tanévben három hangversenyt tart mindegyik tanszak. Ezek egyben szülői értekezletek is, ahol a hangszeres tanár találkozik és kommunikálni tud a szülőkel. Az ideális az, ha a család és a pedagógus összefog egy közös cél érdekében, ami nem mást, mint a tanuló fejlődése.

Köszönetet mondunk a szülőknek, mert támogatásuk és segítségük nélkül nem lenne lehetséges a zenetanulás!

Október 24-én volt a gordonka tanszaki (tanár Pásztóiné Wagner Judit), 26-án a zongora (tanárok: Erdősné Erős Piroska, Balogh Mária, Varga-Melcher Anikó) 27-én a hegedű (tanár Solymosiné Horváth Andrea) és a gitár tanszaki hangverseny (tanár Milánkovics Viktor).

A gyerekek lelkesen adtak számot tudásukról. a nagyobbak már rutinosabban mozognak a színpadon, a kisebbek sokszor elfelejtik, hogy meg kell hajolni a darab eljátszása előtt és után is, ezzel megköszönve a közönségnek a tapsot. Annak érdekében, hogy ne zavarjuk azt, aki éppen a színpadon játszik a mobiltelefonokat el  kell némítani. Ki-be járkálni csak taps közben lehet!

Nagyon hasznos, ha a növendékek végighallgatják egymást: egyrészt sokat lehet tanulni abból, ha másokat meghallgatunk, másrészt új darabokat lehet megismerni, utána pedig tanulni.

 

A vonószenekar elkezdte próbáit a december 9- koncertre, amit az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban lesz 18 órától. Október 27-én próbáltak az esztergomi zeneiskolában este hattól kilencig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük