Az elmúlt hét eseményei 2017 9. szám

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Mindig nagy öröm számunkra, amikor zeneiskolánk volt tanulói haza látogatnak abba az intézménybe, ahol elkezdték zenei tanulmányaikat. Minden félévben rendezünk Hazaváró hangversenyt a zenei pályán továbbtanuló növendékek részére.

A mostani hangversenyen négyen szerepeltek: Győri Martin (trombita), Solymosi Dániel (trombita), Varga-Melcher Anikó (zongora), Wadi Shahin Ákos (kürt). Zongorán kísért Balogh Mária.

           

Győri Martin Szladik Tibor zenetanár irányítása alatt kezdett el furulyázni majd trombitálni. Utána Solymosi Attila trombita tanárnál folytatta tanulmányait. 2011-ben szerepelt az Országos Lubik Imre Trombitaverseny területi válogatóján és a Veszprémi Regionális Trombitaversenyen ezüst fokozatot ért el. 2012-ben a Veszprémi Trombitaversenyen és a Komárom-Esztergom megyei Zeneiskolák 8. rézfúvós találkozóján ezüst fokozattal jutalmazták. 2013-ban elnyerte a tanév legsikeresebb növendéke díjat és felvételt nyert a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol jelenleg is tanul. Játszik több kamaraegyüttesben és zenekarban is. Most Vivaldi d-moll versenyművét adta elő trombitán.

            Varga-Melcher Anikó iskolánk zongora és szolfézs tanára. 3 felsőfokú intézményben tanult: a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerezett magyar-ének diplomát, a Budapesti ELTE Tanárképző Főiskolán szolfézs diplomát és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében zongoratanári diplomát. Jelenleg elkötelezett tanára intézményünknek. Fellendítette a bajóti tagozatot. A zene tanítása átszövi mindennapjait, a gyermekeknek rendezett kis koncertjeivel közösen örvendeztetik meg egymást a zene örömével. Minden évben rendez egy kulturális eseményt Bajót életében. Tavaly a Bartók emlékévet ünnepelték, ebben az évben a zongora felújítását. Ezen a koncerten egy négykezes darab hangzott el: Debussy Kis szvitjéből 2 tétel, Csónakban és Felvonulás. Zongorán közreműködött Balogh Mária.

                    Solymosi Dániel és Wadi Shahin Ákos Solymosi Attila növendékei voltak a nyergesi zeneiskolában. Jelenleg mind a ketten Budapesten tanulnak, Dani a Bartók Béla, Shahin a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnáziumban. A zeneiskolai évek alatt sokat szerepeltek helyi rendezvényeken és hangversenyeken, regionális, országos és nemzetközi versenyeken, fesztiválokon nagyon szép eredményekkel. A fővárosi zenei élet forgatagában is megállják a helyüket, ez is bizonyítja rátermettségüket, tehetségüket. Ezen a hangversenyen Dani egy teljes Neruda trombita koncertet adott elő, Shahin pedig egy Saint-Saëns versenymű két tételét.

Kívánjuk nekik, hogy pályájuk hasonló lendülettel folytatódjon a továbbiakban is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük