Az elmúlt hét eseményei 2017 5. szám

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Ettől a tanévtől változás áll be a térítési díj befizetésével kapcsolatban. A tandíjakat, térítési díjakat a héten a zeneiskola titkári irodájában kell befizetni 10-18 óra között.

 

Zeneiskolánkban újra indult a tuba tanszak. Ez azért is örvendetes hír, mert a fúvószenekarba lesz utánpótlás.

Intézményünk pedagógusai szabad idejükben lelkesen muzsikálnak különböző együttesekben vagy szólistaként. A zenetanári hivatáshoz hozzá tartozik a hangversenyeken való aktív részvétel, ezzel is példát mutatva a növendékeknek.

Bényei Tibor rézfúvós tanár Budapesten játszik minden csütörtökön a New Orleans kávézóban. Ez örömzenélés, swing zenét adnak elő. Etyeken kedd délelőtt utcazenét játszottak utána hangversenyt adtak a zene nemzetközi napja alkalmából.

Hétvégén került megrendezésre Budapesten közép-kelet Európa legnagyobb zenei kiállítása és vására: a Music Expo. Digitális és akusztikus hangszerek széles választéka állt az érdeklődők rendelkezésére. A hangszereket ki lehetett próbálni, megszólaltatni és vásárlásra is volt lehetőség. Iskolánk ütő tanára, Bordás Zoltán szerepelt ezen a nagyszabású rendezvényen, 3 együttesben is játszott. Ezenkívül a nézők láthatták őt a Szerencseszombat – című műsorban, ahol Rácz Gergő zenekarában dobolt.

Október 6-án Esztergomban Mozart Requiem – című mű előadásával emlékeztek meg a 13 aradi vértanúról. Az esztergomi szimfonikus zenekart Reményi László vezényelte, a zenekarban játszottak Solymosi Attila és Bordás Zoltán, iskolánk tanárai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük