Az elmúlt hét eseményei 2017 4. szám

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

FONTOS INFORMÁCIÓ!

 

Ettől a tanévtől változás áll be a térítési díj befizetésével kapcsolatban. A tandíjakat, térítési díjakat a zeneiskola titkári irodájában kell befizetni október 2-től 13-ig, 10-18 óráig.

 

Október 1-én tartották meg városunkban az Idősek Napját. Ebből az alkalomból az önkormányzat által szervezett ünnepségen szerepelt iskolánk tanára, Szladik Tibor a családjával együtt: lánya, Míra énekelt, fia, Marci dobolt. Népszerű dallamokat adtak elő nagy sikerrel.

Yehudi Menuhin hegedűművész javaslatára minden évben október 1-én ünnepeljük a zene nemzetközi világnapját. Ebből az alkalomból a zongora tanszak tanárai meghallgattak egy koncert közvetítést Győrből a Richter János hangversenyteremből Berkes Kálmán vezényelte a győri szimfonikus zenekart, közreműködött Ránki Dezső zongoraművész. A műsoron Beethoven művek szerepeltek: 3., c-moll zongoraverseny és III. Eroica szimfónia.

Szomorú hír:

Elhunyt egy rendkívül kedves, szerény, csendes zeneművész ember, GÁBOR JÓZSEF zongoraművész, akinek a megyénkben zeneoktató tevékenységet végző tanárai közül igen sokan köszönhetik, hogy a ZENE szeretetét, művelését és értését tovább adhatták zenetanárként a megye ifjúságának.

A Komárom-Esztergom Megyei Kamarazene Fesztiválnak a zsűrielnöke rendszerint GÁBOR JÓZSEF zongoraművész, zeneigazgató volt. Minden hangszeres muzsikus nagy szeretettel és tisztelettel hallgatta kedves, segítő, humoros, de mindig találó értékeléseit.

(Teljes megemlékezéskén Vali néni írása a honlapon olvasható!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük