Az elmúlt hét eseményei 18/19 08

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Október 23-án a fúvószenekarunk a városi ünnepségen muzsikált! A zenekar vezetője Solymosi Attila.

Iskolánk 3 tanára a Magyar Állami Operaház által rendezett 30 órás akkreditált továbbképzésen vett részt a budapesti Erkel Színházban. A továbbképzés célja az opera és a balett műfajának népszerűsítése.

Solymosi Tamás balett igazgató bemutatta a Magyar Nemzeti Balettet. Akárcsak egy zenésznek, egy balett művésznek is rengeteget kell gyakorolnia ahhoz, hogy szép eredményt tudjon felmutatni.

Rujsz Edit balettmester egy balett órát tartott majd Bátori Éva operaénekes az Opera Nagyköveti Programot mutatta be. Aczél András rendező Mozart: Varázsfuvola című opera egyik részletének a rendezési folyamataiba avatta be a jelenlévőket.

Clementis Tamás operaénekes a Magyar Állami Operaház aranykoráról beszélt. Múlt nélkül nincs jövő, ezt a múltat meg kell becsülnünk, mert Magyarország nagyon gazdag zenei tehetségekben.

Ambrus Ákos énekművész az Operaházat, Solti Csaba balett művész az Erkel Színházat mutatta be.

Kozák Márta operanagykövet bemutatta azokat, akiknek soha senki sem tapsol, de nélkülük nem megy fel a függöny, vagyis a technikai személyzetet, akik az értékes háttérmunkát végzik. Käfer György operanagykövetet- aki bemutatta a zenekari hangszereket – láthatta a nyergesi közönség is, mert a Hófehérke és a hét törpe című balettről tartott előadást nekünk a Térségi Közösségi Házban. Lazckó András operanagykövet a barokk korról tartott előadást. Végezetül a résztvevők megtekinthették belülről az Erkel Színházat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük