Az elmúlt hét eseményei 18/22

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG: Kernstok Károly Iskolában 2018. június 13-án 16 órakor!

BEIRATKOZÁS: Június 11-12-13 (csak 13 óráig)-14-15 -én 9-től 17 óráig a Zeneiskolában.

Az aktuális Pedagógiai Program követelményei szerint iskolánk minden diákja egy tanévben négyszer ad számot tudásáról: 3 tanszaki hangversenyen és 1 vizsgán szerepel. A vizsgák a tanév végén vannak, tanárokból álló bizottság előtt kell játszani, de szülők, érdeklődők is meghallgathatják a produkciókat. Szolfézsból is vizsgázni kell, itt is osztályzatot kapnak a tanulók.

 

Május 29-én volt az utolsó óvodás koncert a zeneiskolában, most a Benedek Elek óvodából látogattak ide a gyerekek. A hallgatók és előadók egyaránt élvezték a hangversenyt. „A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Soka csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik. A zene az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.” Kodály Zoltán

Június 1-én Pedagógus Napi ünnepséget tartottak a Kernstok Károly Általános Iskola aulájában. A műsorban szerepelt a zeneiskola tanulóiból álló kamaracsoport, melynek tagjai: 1. trombita. Krajcsovszky Máté, 2. trombita: Poczaj Roland, 3. trombita: Keil Sebestyén, harsona: Szladik Míra, bariton: Keil Gergely és Balajti Balázs, tuba: Maráz András, ütő: Dús Martin, Szladik Marcell. Felkészítő tanáruk: Szladik Tibor. Előadásukban részlet hangzott el John Williams: Star Wars című filmzenéből.

Pásztóiné Wagner Judit gordonka és szolfézs szakos tanár jubileumi kitüntetésben részesült. Gratulálunk!

Két volt növendékünk idén fejezte be a felsőfokú zenei tanulmányait, és szerzett diplomát. Szeghy Eszter és Nagy Tamás a zeneiskolánkban kezdtek el gitározni. Tamás a Zeneakadémián diplomázott, Eszter pedig a Győri Széchenyi Egyetemen. Gratulálunk a diplomájukhoz, és szeretettel köszöntjük őket muzsikus kollégaként.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük