Az elmúlt hét eseményei 2018 5

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Január 26-án a zongorista növendékek tanszaki hangversenyét tartották a zeneiskola kamaratermében. A tanszak vezetője Erdősné Erős Piroska a Szegedi Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után Budapesten tanult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, zongora szakon. Kiváló tanárai voltak: Lutz Ilona (Szeged) és Wagner Rita (Budapest).

Fontos információ:

a térítési díjat a zeneiskola titkári irodájában kell befizetni február 9-én, 12-én, 13-án, 14-én és 15-én 9 órától 12 óráig és délután 13 órától 18 óráig.

1980-tól 1989-igaz Esztergomi Városi Zeneiskolában tanít, 1989-től a Nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskolában. Gyermekei születése után is ide tért vissza. Kezdetektől fogva vezeti a billentyűs – akkordikus tanszakot, amely iskolánk legnépesebb tanszaka. A lábatlani telephelyen is tanít. Zongorista növendékei rendszeresen vesznek részt megyei, regionális szóló és négykezes versenyeken, fesztiválokon, helyi hangversenyeken, rendezvényeken, kamarazene fesztiválokon, „Ki mit tud” vetélkedőn. Az előző tanévben növendékeket készített fel egy Nemzetközi Zongoraversenyre, Párkányba. Itthon a tanítványai szerepelnek a tanszaki-, óvodás-, Advent-, Karácsonyi hangversenyeken.  Piroska néni sikeresen részt vett a minősítési eljárásban, Pedagógus II. fokozatot ért el és tagja a Belső Ellenőrzési Csoportnak. Fontosnak tartja az aktív zenélést, ezzel is példát mutatva a növendékeknek. A zongoratanárok gyakran fellépnek négykezes, hatkezes, kétzongorás, háromzongorás darabokkal. A tanítás a Pedagógiai Program szerint zajlik, a cél az, hogy a gyerekek megszeressék a zenét és ezáltal kiteljesedjen a személyiségük. Az egyik legnagyobb művészet emberi lelkeket formálni, bevezetni a gyerekeket a zene csodálatos világába és egy zenepedagógusnak erre nap, mint nap lehetősége van. A zongora tanszak tanárai rendszeresen járnak továbbképzésekre, mert egy zenetanárnál elengedhetetlen az egy életen át tartó tanulás. Lehetőség volt olyan híres előadóművészeket meghallgatni, mint Sebők György, Rados Ferenc, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán. Jelenleg improvizációs továbbképzésre járnak. Ez azért különleges, mert az improvizáció megváltoztatja a tanár és diák kapcsolatát, felszabadítja a kreativitást, játékosság és leleményesség által fejleszti a hangszeres tudást, érzelmi színskálát.

Minden évben nagyon fontos, hogy az Alapítványunk megfelelő támogatást kapjon! Ennek segítségével sikerül a térítési díj támogatásokat, a hangszer karbantartásokat és egyéb programok támogatását megoldanunk!

Kérjük, hogy bízzon bennünk, és segítsen az adó 1% nyilatkozatunk beadásával.

(A szükséges nyomtatvány a honlapról letölthető, vagy az irodán átvehető)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük