Az elmúlt hét eseményei 2018 4

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Fontos információ:

a térítési díjat a zeneiskola titkári irodájában kell befizetni február 9-én, 12-én, 13-án, 14-én és 15-én 9 órától 12 óráig és délután 13 órától 18 óráig.

Január 25-én hegedűtanszaki hangverseny volt a kamarateremben. A tanszak tanára, Solymosiné Horváth Andrea tavaly minősült pedagógus II. fokozatba és 1996-tól főállásban tanít zeneiskolánkban hegedűt és szolfézst. 2007-benmegalakult a vonószenekar.

 

Az első kis „tücsökzenekar” már szerepelt az általános iskolai adventi ünnepségen. A 2007-ben megrendezett megyei vonószenekari fesztiválon arany minősítést kaptak. Két évvel később már két zenekarral is indultak a fesztiválon, a dorogiakkal közösen: a nagyobbakból álló PACHELBEL zenekarral és a kicsikből álló „tücsök” zenekarral. Megint arany minősítést kaptak, a zenekart  vezényelte Solymosiné Horváth Andrea. 2011-ben bekerültek az országos zenekari verseny döntőjébe. Szerepeltek Gyöngyösön és 2008-ban Bánkon az Amatőr Együttesek Találkozóján 4. helyezést kaptak. A PACHELBEL  vonószenekarral kísértek több kórust is: a dorogi HALLELUJA kórust és a székesfehérvári VOX MIRABILIS énekkart. Előbbivel CD felvétel is készült, PERGOLESI STABAT MATER c. darabjával. Szerepeltek templomokban, ünnepségeken, városi rendezvényeket. A hatodikos alapvizsgázó vagy tizedikes záróvizsgázó növendékeket vonószenekar kíséri. A dorogi, esztergomi, párkányi és nyergesi vonósok összefogásából megalakult a KÉZFOGÁS zenekar, ami már szimfónikus zenekarrá bővült, több mint 80 taggal. A nyergesi hegedűs növendékek rendszeresen részt vesznek megyei versenyeken, kamarazene fesztiválokon szép eredményekkel (ezüst, bronz illetve dicsérő oklevelek).

A zenekari munka és tanítás mellett Andrea néni aktívan zenél (2001-ig tagja volt a STRIGONIUM CONSORT régizene együttesnek) és szolfézst is tanít. Évek óta az előképzős gyermekeket tanítja, ami sok türelmet, szeretetet, játékos kedvet igényel. Szerepelnek növendékhangversenyeken, farsangi koncerten, karácsonyi ünnepségen. Ezen kívül a zenei pályán továbbtanuló,

B tagozatos növendékek felkészítését is végzi. Eddig mindegyik növendéke sikeresen felvételizett szolfézsból. Az esztergomi regionális szolfézsversenyen többször szerepeltek sikerrel tanítványai. Andrea néninek sok felnőtt növendéke van, akik még mindig szívesen hegedülnek. Az egyik legfontosabb feladatnak tartja a zene, mint maradandó érték átadását a gyerekeknek.

Január 24-én Petróczy Csaba zongoratanár tartotta tanszaki hangversenyét. A gyerekek általában nagyon szeretnek együtt muzsikálni, ez most is így volt, amikor Kócziás György kortárs zeneszerző négykezes darabjait adták elő.

Január 27-én Don Bosco tartományi ünnepséget rendeztek a Zafféry Károly Szalézi Középiskolában, ahol iskolánk fúvószenekara is fellépett. A műsorban elhangzottak  indulók és 3 Don Bosco ének, a karmester Solymosi Attila volt.

Január 29-én a zeneiskolánk Harmonica Orchresta Hungarica zenekara Budapestre, a XIII. kerületi zeneiskolába látogatott, ahol Magyar Zenetanárok Társasága Harmonika Tagozata téli hangversenyén nagy sikerrel lépett fel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük