Az elmúlt hét eseményei 18/17

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Április 24-én zongora tanszaki hangverseny volt a zeneiskola kamaratermében,tanárok Erdősné Erős Piroska, Varga-Melcher Anikó, Balogh Mária. A nyergesi és a bajóti növendékek adtak számot tudásukról szép számú közönség előtt. Szóló darabok mellett négykezesek is szerepeltek a műsorban. A zongora tanszak eredményes tanévet hagy maga mögött. Három versenyen is szerepeltek a zongoristák: februárban a Szabolcsi Bence Művészeti Versenyen 2 bronz, 1 ezüst, 2 arany minősítéssel, márciusban Tatabányán a Regionális négykezes Versenyen 3 ezüst minősítéssel, áprilisban a Vértes-Dunazug Régió Zeneiskoláinak „Korunk zenéje” versenyen 2 ezüst, 1 arany minősítéssel. Büszkék vagyunk tanulóinkra: Tarcsi Arlett, Padányi-Török Péter, Urbán Nikolett, Bankó-Erdősi Viktória, Czimler Zoltán, Hummel Lili, Endrédi Viktória, Malatinszki Dóra Sára, Molnár Hanna.

Április 26-án a klarinétosok tartották 3. tanszaki hangversenyüket, tanár Tibold Csilla, zongorán kísért Balogh Mária. Három fafúvós hangszer szólalt meg ezen a koncerten: klarinét, furulya, szaxofon. Minden zeneiskolai osztály képviseltette magát, előképző egytől kezdve egészen hetedikig. A növendékek lelkesen készültek fel és adták elő darabjaikat.

Április 28-án a harmonika tanszak rendezte a 3. hangversenyét, felkészítő tanár Arany Zsolt. Az első műsorszám J. S. Bach barokk zeneszerző egyik kétszólamú invenciója volt, utána hallhattunk magyar és orosz népdalokat, Orosz fantáziát, a népszerű Krieger Menüettet és a végén Szladik Tibor tanár úr mint vendég szórakoztató zenét játszott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük