Az elmúlt hét eseményei 18/19 15

December 18-án a Diákönkormányzat szervezett egy adventi rendezvényt zenei vetélkedővel és filmvetítéssel.

December 19-én a Benedek Elek óvodában játszottak zeneiskolás tanulóink.

19-én szerdán a hegedűsök, 20-án a csellisták zenés szórakozással búcsúztatták a félévet.

December 20-án Adventi hangverseny volt a Zafféry Károly Szalézi Középiskola könyvtárában. A közönség ízelítőt kapott a népdal világából és a barokk, klasszikus, romantikus, XX. századi zenéből. A koncert Beethoven örömódájával ért véget, amit 4 hegedűből álló együttes adott elő. Zongorán kísért Balogh Mária.

December 21-én Lábatlanon az Arany János Általános Iskolában Adventi hangverseny volt, ahol Riskó György Patrik zongorázott, tanára Erdősné Erős Piroska.

December 21-én a Kernstok Károly Általános Iskola eterniti tagintézményében Karácsonyváró ünnepséget szerveztek, ahol közreműködtek zeneiskolán tanárai.

December 22-én tartotta az Ifjúsági Fúvószenekar a hagyományos karácsonyi hangversenyét. Az első számban az előképzősök kórusa énekelt a Tücsök vonószenekar és harmonika kíséretével. Felkészítő tanárok: Solymosiné Horváth Andrea, Baranovics Andrea, Pásztóiné Wagner Judit. Ezt követően Tibold Csilla klarinét tanár és Baranovics Andrea harmonika tanár adtak elő egy részletet G. F. Händel Xerxes című operájából. Az ütőegyüttes műsorát Bordás Zoltán ütő tanár vezette, közreműködtek: Dús Martin, Pálnik Noa, Szepesi Roland, Szladik Marcell. Végül a nyergesújfalui Ifjúsági Fúvószenekar játszott Solymosi Attila vezetésével. A zeneszámok között Mihelik Magdolna polgármester ünnepi köszöntőt mondott és ajándéktárgyakat sorsoltak ki tanulóink részére. Pásztóiné Wagner Judit gordonka-szolfézs tanár minisztériumi kitüntetést vehetett át városunk polgármesterétől. Gratulálunk! A sok szép karácsonyi dallam örömteli hangulatot varázsolt, segítve, hogy jobban rá tudjunk hangolódni az ünnepekre. Köszönet érte a zenekarnak és karmestereinek, Solymosi Attilának és Szladik Tibornak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük