Az elmúlt hét eseményei 18/19 05

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

 

Magyar zeneszerzők

Ki az a XX. század elejének zseniális és világhírű zeneszerzője, akinek egyetlen operája a Kékszakállú herceg vára címet viseli? Aki kiváló zongoristaként a gyermekek zenetanítását fontosnak tartotta, ezért számukra eljátszható művekből több sorozatot is írt. Akiről – munkássága előtti tiszteletből -1987. május 23-án egy országos komolyzenei rádiócsatornát neveztek el.

(Jelölje be a helyes választ!)

  1. Kossuth Lajos                                            Beküldő neve:
  2. Kodály Zoltán                                            Beküldő telefonszáma:
  3. Bartók Béla                                                Beküldő e-mail címe (Ha van):

A megejtést a kivágott (másolt/ nyomtatott) szelvényen a Zeneiskola postaládájába 2018. 10. 27-ig lehet bedobni.

A minden hónapban megjelenő feladványok helyes megfejtői között ajándékokat, az év során rendszeresen beküldők között pedig kétszer (karácsonyi hangversenyen és a zeneiskolai tanévzárón) OKOSÓRÁT sorsolunk ki! (Játék részletes leírása és feltételei a szabolcsi.hu oldalon olvashatóak!)

Szeptember 26-án rendezték meg a Zafféry Károly Szalézi Középiskola tornatermében a nyergesújfalui pedagógiai szakszolgálat 25- éves jubileuma alkalmából „Együtt a gyermekekért” című megemlékezést. Az előadások között üde színfoltként hatottak Millei Dóra jelenlegi és Somfai Nándor volt zeneiskolai növendékünk produkciói. Dóra csellózni tanul Judit néninél, de most nem a hangszerén játszott, hanem Kovács Barbara: Ma rossz leszek című versét szavalta el.

A Zene Nemzetközi Világnapjára készülve iskolánk zongoratanárai a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyét hallgatták élő internetes közvetítésben. Vezényelt Vajda Gergely, közreműködtek: Oláh Vilmos, Nathan Giem (hegedű), Bábel Klára (hárfa) Szepesi János (klarinét). Két zeneszerző művei hangzottak el a hangversenyen. Claude Debussy: a.) Egy faun délutánja, b.) Két tánc, c.) Rapszódia klarinétra. Bartók Béla: a.) I. rapszódia, b.) II. rapszódia, c.) Divertimento.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük