Az elmúlt hét eseményei 18/19 01

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

 

Elkezdődött a tanév!

Sok teendő van a tanévkezdéskor. A zeneiskolában igyekszünk ezt a folyamatot egyszerűvé tenni. Három dolog van, amit feltétlenül el kell végeznie minden zeneiskolai tanulónak:

  1. beiratkozás: Ha júniusban már megtörtént, akkor nincs teendő, ha nem akkor a pótbeiratkozás idejében kellene bemenni a Zeneiskolába. (szeptember 3., 4. 9-12 és 9-17 óra között lehetett bejönni, de ha elfelejtetted, akkor szólj, megpróbálunk segíteni!)
  2. Csoportos órák kiválasztása: A szolfézs órarend szeptember 7-ig készül el. (Ehhez azonban meg kell várnunk a többi nyergesújfalui iskola végleges órarendjét.) A honlapon csak a csoportok kerülnek kiírásra (bizonyítvány határozat rovatából nézhető ki, hogy melyik lesz aktuális a mostani tanévre.) A névsorok csak a zeneiskola előterében kerülnek kifüggesztésre. (Ha esetleg bizonytalan lenne hogy melyik osztályt kell nézni.) Amennyiben egy osztályban több csoport is indul, úgy a zeneiskolai kiírás mellett kell bejelölni, hogy melyiket szeretnék választani.
  3. Hangszeres órák beosztása: 10-étől a (később) kiírt időpontokban kell a hangszeres tanárnál beosztani az egyéni hangszeres órák idejét.

+1 Papírok és igazolások: 16 év feletti tanulóknak iskolalátogatási igazolást kell beszerezniük. beadási határideje: 2018. szeptember 25. (iskolában beszerezhető)

Térítési díj kedvezmény iránti kérelem beadási határideje: 2018. szeptember 25. (részletek a honlapon)

Alapítványi kedvezmény iránti kérelem beadási határideje: 2018. szeptember 25. (részletek a honlapon)

További információkat és segítséget a zeneiskolában tudunk adni!

Térítési díj befizetések: I. félév: október 10 (10-18 óra), 11 (10-18 óra),12 (8-16 óra), 15. (10-18 óra), 16. (8-16 óra),

Az alapítványi kedvezményezetteknek is ezek a befizetési időpontok.

 Igyekszünk minden zeneiskolával kapcsolatos fontos információt eljuttatni Önökhöz! Kérjük, figyeljék a honlapon megjelenő információkat, valamint jelentkezzenek a zeneiskola facebook csoportjába.

 

Július 28-án az „Esztergomból indultam” sorozat részeként két volt növendékünk is muzsikált az Esztergomi Várszínházban.

Völner Eszter (ének)  és Nagy Tamás (gitár) zeneiskolánkban kezdte zenei tanulmányait és mára már – az zeneakadémiát is befejezve – a legmagasabb fokon muzsikálnak.

Gratulálunk nekik az egész estés koncerthez!

 

Arany Zsolt elbúcsúzott a Nyergesújfalui Zeneiskolától!

Szeptember 1-től Arany Zsolt harmonika tanár, zeneszerző oktatásban – nevelésben eltöltött hosszú évek után búcsút vett a nyergesújfalui zeneiskolától.

Köszönjük áldozatos, több évtizedes munkáját! Szeretettel kívánunk neki további jó egészséget és tartalmas életet!

Arany Zsolt zenetanár, született 1942. augusztus 27-én Debrecenben.

Alap- és középfokú zenei tanulmányait Miskolcon végezte, 1965-ben Budapesten szerzett  klarinét – szolfézs tanári képesítést. Közben zeneszerzést is tanult. 1966-tól 19 és fél évig tanított Pesterzsébeten fúvós hangszereket, szolfézst és zeneelméletet. A pesterzsébeti Csiliben néhány esztendeig 24 táncdalénekes zongora – korrepetítora is volt. 1970-től tanított a tatai Menner Bernát Zeneiskolában. 13 éven keresztül Fejér – és Komárom – Esztergom  megyében fafúvós szakfelügyelői, majd szaktanácsadói megbízatást teljesített. Ez idő alatt, a rendszerváltásig a Komárom Megyei Művészeti Tanács tagja is volt.

1990-től a nyergesújfalui Szabolcsi Bence zeneiskolában is tanít. Zenepedagógiai és zeneszerzői tevékenysége elismeréseként Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült, majd Nyergesújfalu Ifjúságáért elismerő oklevelet és kitüntetést, később 2010-ben Arany Katedra kitüntetést kapott.

A  Nyergesújfalui Szabolcsi Bence Alapfokú Művészeti Iskolában több mint 15 éve vezeti a  „Harmonica Orchestra Hungarica” zenekart, melynek zenei anyagait is ő hangszereli.

 

A harmonika tanítását Baranovics Andrea tanárnő veszi át!

1994-ben végeztem a Pozsonyi Állami Konzervatórium tangóharmonika szakán. A kezdetektől a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskolában dolgozom. 2015-ben a pozsonyi Komensky Egyetem Pedagógiai Fakultásán végeztem a zeneművészet pedagógiája mesterszakon. Választott specializációm a tangóharmonika volt (diplomakoncerttel végeztem), szakdolgozatom címe: Specifikus módszertani eszközök a harmonikaoktatásban.

A tanárnő óraszáma megengedi, így várja a harmonikát szerető fiatalok (pót)jelentkezését is! (Később – várhatóan – már csak kimaradás esetén lesz mód bekerülni a tanszakra!)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük