Az elmúlt hét eseményei 18/16

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Április 14-én a párkányi művelődési házban tanítónap alkalmából hangversenyt tartott a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola. A nyergesújfalui zeneiskolából három tanár vett részt ezen a rendezvényen: Szladik Tibor kétszer lépett közönség elé, harsonán majd harmonikán adott elő népszerű dallamokat, Móczik Csaba (furulya) és Balogh Mária (zongora)  Antonio Vivaldi c-moll Concertóját játszották.

Április 17-én fafúvós tanszaki hangverseny volt a zeneiskolában, felkészítő tanárok Pásztói Tamás és Móczik Csaba, zongorán kísért Balogh Mária. A közönség részletet hallhatott a zeneirodalom egyik nagy remekművéből, J. S. Bach IV. Brandenburgi versenyéből. Egy másik nagy barokk zeneszerző, G. F. Händel egyik szonátájából is elhangzott egy tétel, de modern művek is szerepeltek a műsorban. A növendékek közül vannak, akik 2 hangszeren is játszottak: Krusó Kinga és Ruzsits Dorottya. Furulyán kezdték zenei tanulmányaikat, utána megtanultak fuvolázni is, de a furulya iránti szeretetük megmaradt, ezt bizonyítja a mai fellépés is.

Április 18-án a zeneiskola Gitár tanszaka bizonyította hangszeres tudását. A fellépők között hat olyan tanuló is volt, akik idén sikeres versenyeken mutatták meg milyen ügyesen gitároznak. A tanszakra bekerülni nem könnyű, mert nagyon sok nagyon ügyes fiatal szeretne ezen a hangszeren tanulni. De a kitartás és az elszántság legtöbbször sikerre vezet! Ez a kitartás és elszántság, ha megmarad az évek során, akkor a sok gyakorlás a hangversenyeken és a zenei versenyeken meghozza az eredményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük