Elment egy csodás hangú énekesnő :(

Szomorú hírre ébredtünk ezen a vasárnap reggelen. Elhunyt Whitney Houston.

http://index.hu/kultur/zene/2012/02/12/meghalt_whitney_houston/

48 évesen hunyt el az énekesnő, aki válása és drogproblémái után éppen most tért volna vissza a szórakoztatóiparba. Los Angeles-i hotelszobájában halt meg, a kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. 2009-es új lemezét szerették a kritikusok, de a koncertek többsége botrányba fulladt. A kilencvenes években színésznőként is befutott énekesnő tavaly egy 1976-os film remake-jét forgatta, amelynek idén augusztusra tervezték a bemutatóját.

Nyugodjon békében ez a csodálatos hangú és exotikus szépségű művésznő!


Ez azonban érdekes:

http://www.life.hu/legykepben/20120212-meghalt-whitney-houston.html

Meghalt Whitney Houston amerikai énekesnő – jelentették be hivatalosan helyi idő szerint szombaton Los Angelesben. Az énekesnő 48 éves volt, halálának okáról egyelőre semmit nem közöltek. Exférje, Bobby Brown teljesen összetört a hír hallatán. (Részletek a cikkben)

Hát igen… némelyeknek fantasztikusan rossz érzékük van párválasztás terén! Ha legalább jóképű lett volna ez a Bobby…

Amúgy furcsa előérzetem volt tegnap este, valahogy olyan „gyászos” hangulatban voltam, holott még nem volt tudomásom erről a tragédiáról. Sírós

Jómagam ilyen tragédiák hallatán sokszor elgondolkodtam már azon, vajon a sikeres – és még ráadásul gyönyörű is! – művészeink élete miért siklik félre ilyen hamar!?
És hagynak itt bennünket időnek előtte, hatalmas űrt hagyva maguk után?
Nagyon kevés az a kivétel, amely hosszú életet ad nekik osztályrészül.
A lelki teher nekik súlyosabb talán, mint egy átlagembernek? Hiszen mindenkinek meg van a maga „keresztje”, ahogy az egyszerű emberek nevezik a nehézségeinket, melyen át kell esnünk. És ki állja, ki elbukja… Ki feláll a pofon után, ki nem… EMBERE válogatja.
DE!
A számarányokat tekintve pontosan azok buknak el többen, akiknek megadatott a sokak által hőn áhított siker, a fény, az örömmámorban úszás boldogsága!
Vajon miért? MIÉÉÉÉRT?!…
Legutóbb Mel Gibsonról olvastam valami szörnyűségeket… És nem hinném, hogy bulvársajtó hír lenne csak mindenféle alap nélkül.

Emlékeztek pl. a mi első szépségkirálynőnkre, Molnár Csilla Andreára?
Ő önkezével vetett véget fiatal életének… 🙁

De visszatérve Whitney-re, őszintén sajnálom, hogy élete ilyen boldogtalan volt, bár megérdemelte volna, hogy békés öregségben élvezhette volna sokaknak adva örömet, vígasztalást csodálatos hangjával.

Leghíresebb dala egy film betétdala volt: „Örökké szeretni foglak!”

http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU

Álljon itt a híres film története is, mely közismertté tette őt a nagyvilág számára, hátha valaki nem látta még:

TÖBB MINT TESTŐR (The Bodyguard)

Frank Farmer olyan ember, aki hisz a fegyelemben, hiszen voltaképpen erre épül az élete. Az egykori titkosügynök, aki két amerikai elnök és számos neves személyiség biztonságát vigyázta már, profi testőrként dolgozik, szakmájának egyik legjobbja. Figyelme kiterjed a napi teendők minden egyes részletére, tanácsokat ad, igyekszik minimálisra csökkenteni az esetleges kockázatot, nem szeret semmit sem a véletlenre bízni. Aztán a sors összehozza Rachel Marron-nal, a népszerű popsztárral.
A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja Rachelt. A popsztárnak testőrre van szüksége, Frank Farmer pedig a legjobb a szakmában.

Szereplők:

Kevin Costner – Frank Farmer
Whitney Houston – Rachel Marron
Tomas Arana – Portman

………………………

Egy különös verset hoztam ebből az alkalomból:

Victor Hugo

A RÓZSA ÉS A SÍR

Kérdi a rózsát a sírbolt:
-Harmat sír rád s ím e titkolt
könnyeket hová teszed?
És ez így felel a sírnak:
-Vermed mélyén holtak sírnak
a testüket hová teszed?

S válaszol a rózsa: – Szálló
illat lesz belőle, illó
ámbra s mézes illatár.
S válaszol a sír: – A testek
bennem mind angyallá lesznek
s vermemből mind égre száll!

/Radnóti Miklós fordítása/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük