Az elmúlt hét eseményei 18/19 07

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Az elmúlt hét eseményei 05. számában található szelvényen adható le a megfejtés október 27-ig a zeneiskola postaládájába.  Az október hónapban helyes megfejtéseket beküldők között Kovácsné Bognár Beatrix, a Szőlővirág virág és ajándékbolt tulajdonosa által felajánlott ajándékokat sorsoltunk ki! A karácsonyi hangversenyen egy OKOSÓRÁT sorsolunk ki a legtöbb hónapban megfejtést beküldők között! Sorsolás október 29-én.

Október 23-án 15 órakor az új temetőnél a Kálvária dombon megtartásra kerülő Ünnepségén a zeneiskola fúvószenekara szólaltatja meg az ünnepi zenéket. Mindenkit szeretettel várunk a megemlékezésen!

A zenei nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, már bölcsődés korban ajánlatos a gyermeket megismertetni az énekléssel és a különböző hangszerekkel, elősegíteni ezzel az agy, a hallás, a koordinációs funkciók és az egész személyiség fejlődését.

Solymosiné Horváth Andrea iskolánk hegedű és szolfézs tanára 6 évvel ezelőtt hozta létre a zenebölcsit, Ridlyné Bakos Kata felkérésére. A foglalkozások a Térségi Közösségi Ház épületében zajlanak egyszer egy héten, pénteken délelőtt 1 órás időtartammal. A kezdetekben a jelenlegi mozi terem adott otthon a gyerekeknek, ott akár húszan is elfértek, ma már a Baba Szoba van kialakítva erre a célra, itt körülbelül tizenöten férnek el, de átlagosan tízen vesznek részt egy foglalkozáson. A szép, megfelelően kialakított környezet: játékok, lufik, szőnyeg, kanapé, kisszékek, plüss állatok, labdák segítik a játékok hatékonyságát. 6 hónapos kortól óvodás korig lehet jelentkezni – anyukával együtt – a foglalkozásokra.

Az elején a kicsi az anyukája ölében ülve apró játékokat játszik: símogató, ujj számolgató, lovagoló, csiklandozó (a másik gyerek hátára lehet írni), utána jönnek az énekek és a ritmikus mondókák.

Később Andi néni mutat – a gyerekek nagy örömére – apró, csörgő-zörgő ütős hangszereket, majd lehet énekelni közösen az anyukákkal. Más játékok is vannak: hintáztatás, bábozás, labda ugráltatás mondókára, bújócska. Az éneklés még szebb lesz, ha Andi néni hegedűvel vagy gitárral kíséri. A végén a gyerekek egyesével meg lesznek hintáztatva az óriás lepedőben. A zenebölcsi – eltekintve 1-2 hét kihagyástól – majdnem egész évben folyamatosan működik, köszönet érte Andrea néninek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük