Az elmúlt hét eseményei 18/19 04

A minden kedden megjelenő online hírlap beszámol a zeneiskola legfrissebb eseményeiről, és eredményeiről. (PDF letöltése)

Szeptemberben Budapesten rendezték meg – a híres opera – énekesről elnevezett – 3. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt. Iskolán k zongora tanárai figyelemmel kísérték a versenyt és szorítottak a döntőbe került 2 magyar versenyzőnek.

A 4 földrész 38 országából 61 versenyző mérte össze tudását. Tizenhárman jutottak be a döntőbe, a gálán tízen szerepeltek, köztük a 2 magyar versenyző is: a pécsi születésű Megyimórecz Ildikó Lilla a Magyar Művészeti Akadémia különdíját kapta és a budapesti Ádám Zsuzsanna Csilla II. díjat nyert. Az I. díjat egy mongol bariton, a III. díjat egy orosz szoprán, a Nagydíjat és a közönségdíjat egy mexikói-amerikai tenor érdemelte ki.

A verseny – a szűri véleménye szerint – a világ operaversenyeinek élmezőnyébe került.

A sok művészileg igényes produkció hallatán a zenerajongók reménykedhetnek abban, hogy a komolyzene iránt mindig lesz kereslet. A verseny alatt végig élő internetes közvetítés volt, a Gálát a televízió is közvetítette a Zeneakadémia nagyterméből.

Bizakodunk abban, hogy városunkban újból megerősödhet az énekoktatás, és egyszer városunk szülöttjének is szoríthatunk egy ilyen rangos énekversenyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük